Naujienos

Patraukliausi italų šefo patiekalai

2019 12 03

Vykdant Erasmus+ projektą ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” nr. 2018-1-lt01-ka102-046718, gruodžio 3 d. Zarasų žemės ūkio mokykloje vyko viena iš projekto pagrindinių veiklų – atvykstamasis virtuvės šefo Mindaugo Lučkos vizitas. Virtuvės šefas kartu su mokytojomis ir mokiniais gamino itališkus žuvies ir jūros gėrybių patiekalus šventiniam stalui.


Tai pirmasis toks vizitas mūsų mokykloje, kur kartu dirbo profesionalas, mokytojai ir mokiniai. Gaminami buvo tuno kroketai, krevetės su šonine, krevetės su migdolais ir apelsinų padažu, menkės užkandis avinžirnių padaže, įdaryta lašiša, ravioliai įdaryti baravykais su krevečių padažu ir pistacijomis, daugiaryžis, karpio ir bulvių sluoksniuotis brokolių padaže, itališki ledai.

Gaminant ir degustuojant patiekalus smagu buvo atrasti itališkos virtuvės kasdienį nepaprastumą. Ačiū Mindaugai – viskas išsamiai ir profesionaliai!