Naujienos

,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas) Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294

2020 09 23

Zarasų profesinei mokyklai dalyvaujant Erasmus+ projekte ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas) Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294, dvi mokyklos darbuotojos Ieva Čiblytė ir Vanda Šaltytė - Popovienė rugsėjo 13-19 dienomis dalyvavo organizuojamoje stažuotėje Suomijoje, Helsinkyje.

Stažuotės tikslas – siekti tarptautinės patirties, didinti gastronomijos srities absolventų įsidarbinimo galimybes, stiprinant profesinio mokymo specialistų pasirengimą dėstant pagal modulinę virėjo mokymo programą.

Vizito metu darbuotojos dirbo ,,Teamkiche“ šeimos maisto studijoje (https://www.teamkitchen.fi/en/main-page), kurioje turėjo galimybę susipažinti su tradicine Suomių virtuve ir maisto gamybos ypatumais. Maisto studijoje projekto dalyvės gamino įvairius elnienos, grybų, žuvies patiekalus, buvo verdamos lašišos, grybų, tekšnių sriubos. Kepami pyragai ir bandelės kvepėjo kiekvieną dieną, o juos paskanindavo gaminami ledai. Įdomu buvo išbandyti Karelių duonelės receptą, kuris yra tradicinis Karelijos regiono patiekalas, o šiandien populiarus ir valgomas visoje Suomijoje.

Projekto dalyvės lankėsi tradiciniame, autentiškame, suomių restorane „RAVINTOLA KONSTAN MOLJA“, kur ragavo tradicinių patiekalų, tokių kaip: sūri juodojo česnako sriuba ir troškintas šiaurės elnias.

Laisvalaikiu dalyviai turėjo galimybę susipažinti su suomių kultūriniu gyvenimu. Apžiūrėjo Helsinkio miesto garsius ir lankytinus objektus: turgaus aikštę, Tempeliaukio  bažnyčią iškaltą granito oloje, Helsinkio katedrą, Senato aikštę, Nacionalinį Suomijos muziejų.  Nuplaukę į SUOMENLINO salą, aplankė jūros fortą, kuris yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.