Naujienos

,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718

2018 05 31

 Projektas ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718

Konsorciumo sudėtis:

IĮ „Erasmus plius“ – projekto koordinatorius, VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokykla, Žeimelio žemės ūkio mokykla, Zarasų žemės ūkio mokykla, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokykla, Šilutės žemės ūkio mokykla, Alantos technologijos ir verslo mokykla.

Projekto tikslai ir uždaviniai:

  1. Kelti virėjo mokymo programos profesijos mokytojų kompetencijas dėstant pagal modulines Virėjo mokymo programas (modulis ,,Karštųjų patiekalų bei užkandžių iš žuvų, jūros gėrybių gaminimas ir patiekimas“).
  2. Absolventams, kvalifikaciją įgijusiems ne pagal modulinę mokymo programą, užtikrinti ErasmusPro praktiką, kuri leis užpildyti susidariusias mokymosi spragas. Senoji mokymo programa nebeatitinka šiandienos darbo rinkos reikalavimų, neturi atitikties su augančiais reikalavimais virėjams.
  3. Plėsti garsiausių Europos virtuvių – Italijos ir Prancūzijos – žinomumą tarp Lietuvos būsimų virėjų organizuojant projekto dalyvių atviras pamokas, profesinio meistriškumo konkursus.

Horizontalieji tikslai:

  1. Didinti profesinio mokymo patrauklumą,
  2. Kelti virėjo profesinį prestižą,
  3. Ugdyti profesijos mokytojų ir mokinių kūrybiškumą, iniciatyvumą ir bendradarbiavimą,
  4. Didinti informuotumą apie Europos istoriją ir vertybes ir stiprinti Europinės tapatybės jausmą.

Projekto pagrindinės veiklos:

  1. Virėjo mokymo programos profesijos mokytojų vizitai į šalis, kurių virtuvė yra labiausiai vertinama visoje Europoje:

              1.1. — 5 dienų VET-STA vizitas į Italiją (12 profesijos mokytojų);

              1.2. — 5 dienų VET-STA vizitas į Prancūziją (12 profesijos mokytojų).

  1. Virėjo mokymo programos absolventų ErasmusPro (90 dienų) mobilumo vizitai (12 mobilumų) į žymiausių Europos virtuvių šalis (Italija ar Prancūzija).
  2. Atvykstamieji virtuvių šefų vizitai į Lietuvą (iš Prancūzijos ir Italijos).

Dotacijos maksimali suma yra 108 264,00 EUR

Projektas vykdomas 12 mėnesių nuo 2018-06-01 iki 2019-05-31 

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”