Naujienos

TECHNIKOS PRIEŽIŪROS VERSLO DARBUOTOJŲ STAŽUOTĖ VOKIETIJOJE – „VERSLAS KITAIP“ (2016-1-LT01-KA102-022763)

2016 10 28

TECHNIKOS PRIEŽIŪROS VERSLO DARBUOTOJŲ STAŽUOTĖ VOKIETIJOJE – „VERSLAS KITAIP“ (2016-1-LT01-KA102-022763)

2016 metų spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje 2 technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos moksleiviai dalyvavo Aukštadvario žemės ūkio mokyklos administruojamo Erasmus+ mobilumo projekto „Verslas kitaip“ (Nr. 2016-1-LT01-KA102-022763) 3 savaičių trukmės stažuotėje Vokietijoje.
Stažuotės realiose darbo vietose metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos moksleiviai mokėsi atlikti vokiškų automobilių važiuoklės ir transmisijos diagnostiką, priežiūrą bei remontą, išmetamųjų dujų ir kita elektroninę diagnostiką. Stažuotės dalyviai turėjo unikalią galimybę apsilankyti Vokietijos ir vieno iš didžiausių Europos automobilių koncerno BMW gamykloje. Šalia profesinių įgūdžių tobulinimo stažuotės dalyviai pagerino savo kalbinius gebėjimus ir įgijo tarptautinio bendravimo patirties.
Stažuotės metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos besimokantys vaikinai ne tik pagilino savo profesines žinias, bet ir susipažino su Vokietija: dalyvavo ekskursijoje po Leipcigo miestą, lankėsi regioninėje MDR televizijoje bei aktyvaus laisvalaikio praleidimo pramogų centre.
Įgyvendinant šią stažuotę taikoma ECVET metodika, leidžianti optimizuoti ir apjungti profesinio mokymo procesą mokykloje bei praktiką stažuotės metu.
Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.