Naujienos

ABSOLVENTŲ STAŽUOTĖS JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE IR ITALIJOJE – „KARJEROS KELIAS“ (2016-1-LT01-KA102-022753)

2016 07 20

2016 metų birželio – liepos mėnesiais 2 technikos priežiūros verslo darbuotojo ir 4 smulkiojo verslo paslaugų teikėjo profesijos absolventai dalyvavo Aukštadvario žemės ūkio mokyklos administruojamo Erasmus+ mobilumo projekto „Karjeros kelias“ (Nr. 2016-1-LT01-KA102-022753) 3 savaičių trukmės stažuotėse Jungtinėje Karalystėje ir Italijoje.
Stažuotės Jungtinėje Karalystėje metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos absolventai gilino savo specifinius profesinius įgūdžius atliekant automobilių važiuoklės ir valdymo sistemos remontą ir priežiūrą, kai vairas yra dešinėje pusėje. Stažuodamiesi Italijoje smulkiojo verslo paslaugų teikėjo profesijos absolventai įgijo praktinių profesinių įgūdžių organizuojant smulkaus verslo, orientuoto į poilsį ir turizmą darbus ir veiklas, bendraujant su klientais.
Stažuočių dalyviai realios darbo patirties įmonėse dėka ugdė verslumo sugebėjimus, iniciatyvumą, savarankiškumą, sugebėjimą prisitaikyti prie darbo rinkos sąlygų bet kurioje šalyje bei orientuotis verslo aplinkoje ir kritinėse situacijose. Jie taip pat pagerino savo užsienio kalbos žinias, įgijo profesinių pažinčių.
Šį projektą finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.